A Liszt Ferenc repülőteret üzemeltető Budapest Airport tíz kategóriában díjazta azokat a légitársaságokat, utazásszervezőket, amelyek az elmúlt évben a legtöbbet tettek a magyarországi légiforgalom fellendítéséért.

MTI - Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a közlemény szerint emlékeztetett arra, hogy a nehéz körülmények ellenére az utasforgalom mindössze 4,7 százalékkal, a le- és felszállások száma azonban több mint 20 százalékkal esett vissza Budapesten.

A Budapest Airport tavaly jelentősen veszített régiós légiközlekedési központ szerepéből, hiszen a szomszédos országokból Budapesten repülőre szálló utasok részaránya egyetlen év alatt 22 százalékról 5 százalékra esett vissza - tette hozzá.

Az immár hatodszor megrendezett gálán a légitársaságok, a földi kiszolgáló cégek, az utazási irodák és tour operátorok, a repülőtéri partnercégek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az NKH Légügyi Hivatalának képviselői vettek részt a ferihegyi 1. terminálon. Díjat kapott a Qatar Airways, a Wizz Air, a TAROM, a Norwegian, a Turkish Airlines, a Ryanair, a Cargolux, a Jet2.Com, az airBaltic és az OTP Travel.