A Szlovénián keresztül Olaszországba tartó teherautók sem Ausztria, sem Szlovákia felől nem léphetnek az országba, a már itt lévő kamionokat pedig nem engedik ki a szlovén határnál. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint az olaszországi rendkívüli havazás miatt rendeltek el korlátozásokat a szlovén hatóságok. Csak a Szlovéniába tartó és szlovén rendszámú teherautók léphetnek ki a magyar határon, a tranzitforgalmat visszatartják. A személyautók szabadon jöhetnek-mehetnek.

A korlátozás miatt torlódásokra lehet számítani Zala és Vas megyei utakon. Errefelé pihenőhelyekre irányítják a korlátozás alá eső teherautókat. A rédicsi határátkelőnél, a M7-es zalai szakaszán és a M70-s pihenői már megteltek, több száz kamion várakozik jelenleg is Magyarországon.

A további torlódások megelőzése érdekében az Ausztria és Szlovákia felől érkező, Szlovénián keresztül Olaszország irányába tartó, 7,5 tonna megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek nem léphetnek be Magyarország területére.

Az OKF felhívta az útnak indulók - elsősorban a kamionok vezetőinek - figyelmét, hogy tájékozódjanak a korlátozás és a közlekedési viszonyok aktuális és várható helyzetéről. Az előrejelzések szerint ma is kell még komoly havazásra, sőt ónos esőre is számítani.