A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy álljon a civil otthonvédő mozgalmak mögé és azonnali hatállyal dolgozzon ki átfogó megoldási javaslatot a hitelkárosultak helyzetének rendezése érdekében.

MTI - Tatár József, az Otthonvédő Tanács képviselője hangsúlyozta: követelik a március 1-jén lejáró kilakoltatási moratórium időkorlát nélküli meghosszabbítását, valamint felszólítják Doubravszky Györgyöt, a pénzügyi jogok biztosát, hogy bővítse ki a devizahitelesek ügyében megkezdett háromoldalú tárgyalásokat és vonja be az egyeztetésekbe a civil szervezetek képviselőit is.

Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő kiemelte: bár a Jobbik folyamatosan egyeztet a károsultakat segítő jogvédő és civil szervezetekkel, leggyorsabban a kormányzat tudna cselekedni, ezért szólítják fel a kabinetet a mihamarabbi cselekvésre. A Jobbik képviselője arról is beszélt: álláspontjuk szerint a Kúria is meghozta volna már korábban a devizahiteleseket érintő kedvező döntéseket, ha "a testület érzi a kormányzat elszántságát az ügyben".