Ramzan Kadirov csecsen elnök fényes gálavacsorán látta vendégül "barátját", Gérard Dépardieu-t, és erről számos fotót is közöltek. Az újdonsült orosz állampolgárt Csecsenföld díszpolgárává avatták, és egy ötszobás lakással ajándékozták meg Groznijban.

Kadirov és Dépardieu szemmel láthatóan jól érezte magát egymás társaságában. Kadirov a francia színészt "nagybetűs Embernek, humanistának" nevezte, aki előtt szerinte a világ bármely országa habozás nélkül megnyitná kapuit. "Hála istennek eljött az idő, amikor világhírességek Oroszországban akarnak élni" - tette hozzá az elnök, akit emberi jogi aktivisták "diktátornak" tartanak.

Dépardieu, aki másodszor látogatott Csecsenföldre, újfent szeretetéről biztosította Oroszországot és Csecsenföldet, és "nyitott és melegszívű" embereknek nevezte a csecseneket. "Biztos vagyok benne, hogy az itt élő emberek boldogok, mert ahhoz, hogy valaki úgy táncoljon és énekeljen, mint ahogy azt a csecsenek teszik, igazán boldognak kell lenni" - idézte egy csecsen elnöki közlemény a 64 éves filmsztárt, aki maga is táncra perdült vendéglátójával. Dépardieu filmet is forgatna Kadirovról.