Az angol labdarúgó-válogatott szerda este barátságos mérkőzésen Brazília válogatottját fogadja a Wembleyben. A "háromoroszlánosok" szövetségi kapitánya, Roy Hodgson a nívós találkozó ellenére több játékosára nem számíthat.

ma.hu - A labda este fél kilenckor indul útjára a Wembleyben rendezendő felkészülési mérkőzésen, de alapemberek illetve feltörekvő tehetségek fognak hiányozni a hazaiaktól.

Daniel Sturridge a hétvégi Manchester City elleni találkozón kisebb combsérülést szenvedett, és nem szeretne ebből komolyabb fájdalmakat, így a Liverpool orvosai tanácsára kihagyja a mérkőzést. A 23 esztendős futballista a 2-2-re végződő találkozó első gólját szerezte, majd nem sokkal később meghúzta combhajlítóizmát.

Támadót illetően Roy Hodgson így ”csak” a Wayne Rooney, Danny Welbeck duóra számíthat, bár elöl akár az Arsenal gólvágója, Theo Walcott is bevethető. A középpályán is lesz hiányzó, hiszen a Manchester United játékosa, Michael Carrick csípőgondokkal küszködik.

A Liverpool középpályása Jonjo Shelvey és a klub támadója, Raheem Sterling nem kerültek be a keretbe. Ugyancsak nem kapott meghívót a Manchester United tulajdonában lévő, de a Crystal Palace együttesét kölcsönben erősítő Wilfried Zaha sem.

A csapat a szerdai mérkőzésen tehát inkább olyan rutinos labdarúgókra épít, mint Steven Gerrard, Frank Lampard, vagy éppen a mostani találkozón századik alkalommal pályára lépő Ashley Cole – az angol labdarúgás jelenkori egyik legjobb bal oldali védője valószínűleg kezdő lesz.

Gerrard időközben egyébként tavalyi válogatottbeli teljesítménye alapján megkapta az év válogatottjának járó elismerést. A Liverpool legendája a tavalyi évben öt gólt szerző Danny Welbecket, és a harmadik helyen befutó Ashley Cole-t előzte meg a végső szavazáson.

A Southampton elsőszámú gólszerzője, Rickie Lambert csalódottságát fejezte ki a keret kijelölését követően. Angolként a 30 esztendős labdarúgó Theo Walcottal holtversenyben szerezte a legtöbb gólt (11) a Premier League-ben, és a korával sem lehet túl sok baj, hiszen Gerrard és Cole is két évvel idősebb nála.

„Csalódott voltam a keret kihirdetésekor. Nem azt mondom, hogy számítottam rá, hogy bekerülök a keretbe, de azért reménykedtem benne. Azért túlzottan nem görcsölök rá az ügyre, hiszen első dolgom a Southampton segítése” – nyilatkozta kissé csalódottan a keretből kimaradó játékos.

Hétfő reggel összesen 12 válogatott labdarúgó végzett teljes értékű munkát, míg azok, akik vasárnap játszottak, könnyített tréningen vettek részt.

A labdarúgás-fogadás oddsait figyelembe véve a vendég brazilok a találkozó esélyesei.