A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az éjszaka a legmagasabb, hármas készültségi fokozatban, teljes téli célgép-flottájával folyamatosan végezte a budapesti utak síkosságmentesítését.

MTI - Szóró járműveik mellékutcákat is takarítottak, majd hajnalban visszatérek a főutakra, hogy a közösségi közlekedés elindulhasson - közölte az MTI-vel vasárnap hajnalban a társaság.

Budapesten szombat délutántól több hullámban, változó intenzitással és területi eloszlásban havazott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap további csapadék várható.

Mint írták, központi ügyeletük folyamatos kapcsolatot tart a BKK fődiszpécserével.

A főutak jól járhatók, a közösségi közlekedés rendben elindult. A társaság havazáskor első ütemben az 1200 kilométer hosszú fő- és közösségi közlekedési útvonalakon, hidakon, felüljárókon, a kórházakhoz, egészségügyi intézményekhez, a lakosság ellátásában fontos logisztikai bázisokhoz vezető útvonalakon dolgozik - írták, és hozzátették, hogy a téli időjárás minden közlekedőtől fokozott türelmet és körültekintést követel. Kérik az ingatlantulajdonosokat, hogy az ingatlanjaik előtti járdaszakaszokat tisztítsák meg a hótól a gyalogos balesetek elkerülése érdekében.

A FKF Zrt. egyúttal bejelentette, hogy hómunkásokat vesz fel vasárnapi munkavégzésre. Jelentkezni a kerületi szolgáltatási csoportoknál lehet.