Hozzávalók:
26 cm-es formához:
20 dkg finomliszt
só, 1 tojás
Töltelékhez:
1 cs. újhagyma
1-1 cs. petrezs. és bazsalikom
50 dkg félzs. tehéntúró
20 dkg vastag szelet főtt füstölt hús
1,5 dl főzőtejszín
3 tojás
5 dkg reszelt ementáli sajt
törött bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a kis kockákra vágott vajat, 1 csipet sót és a tojást is hozzáadjuk.Robotgéppel vagy kézzel sima tésztává gyúrjuk, majd kis golyót formázunk belőle.Folpackba csomagolva 30 percre hűvös helyre tesszük.
Az újhagymát karikára vágjuk és vajban a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel, a letépkedett levelekkel néhány percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A túrót áttörjük, a füstölt húst kockákra vágjuk és mindkettőt a tejszínnel, a tojással és a sajttal összekeverjük.Sóval, borssal és szerecsendióval jól megfűszerezzük, a hagymás zöldfűszereket is hozzáadjuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk.A tésztát lizstezett deszkán kerekre nyújtjuk, a formába terítjük, de peremet is hagyjunk neki.Villával több helyen megszurkáljuk.A túrókeveréket belesimítjuk.A forró sütőbe tolva kb 50 percig sütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
Szénhidráttartalom: 60 gramm
26 cm-es formához:
20 dkg finomliszt
só, 1 tojás
Töltelékhez:
1 cs. újhagyma
1-1 cs. petrezs. és bazsalikom
50 dkg félzs. tehéntúró
20 dkg vastag szelet főtt füstölt hús
1,5 dl főzőtejszín
3 tojás
5 dkg reszelt ementáli sajt
törött bors, reszelt szerecsendió
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd a kis kockákra vágott vajat, 1 csipet sót és a tojást is hozzáadjuk.Robotgéppel vagy kézzel sima tésztává gyúrjuk, majd kis golyót formázunk belőle.Folpackba csomagolva 30 percre hűvös helyre tesszük.
Az újhagymát karikára vágjuk és vajban a zúzott fokhagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel, a letépkedett levelekkel néhány percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A túrót áttörjük, a füstölt húst kockákra vágjuk és mindkettőt a tejszínnel, a tojással és a sajttal összekeverjük.Sóval, borssal és szerecsendióval jól megfűszerezzük, a hagymás zöldfűszereket is hozzáadjuk.
Egy tűzálló tálat kizsírozunk.A tésztát lizstezett deszkán kerekre nyújtjuk, a formába terítjük, de peremet is hagyjunk neki.Villával több helyen megszurkáljuk.A túrókeveréket belesimítjuk.A forró sütőbe tolva kb 50 percig sütjük.
Elkészítési idő: 90 perc
Szénhidráttartalom: 60 gramm
0 Megjegyzések