Minden magyar családnak jól jön a tízszázalékos villany-, gáz- és távhőárcsökkentés - reagált Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző fideszes munkacsoport vezetője a szocialisták kritikájára, amely szerint a legnagyobb keresetűek járnak jól a rezsiköltségek mérséklésével. 

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja pénteki sajtótájékoztatóján az évszázad átverésének nevezte a rezsicsökkentést, mondván azzal azok takaríthatnak meg több tízezer forintot havonta, akik már az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével is több százezer forintot nyertek.

Németh Szilárd csepeli polgármester ezt kommentálva újságírók előtt úgy fogalmazott: az látszik, hogy ha az MSZP érdemben nem tud hozzászólni egy ügyhöz, akkor rögtön a gyűlöletkampányhoz nyúl.

A rezsicsökkentés ügyében a szocialisták kezdetben a szolgáltatók oldalára álltak, később arról beszéltek, támogatják a csökkentést, de azt nem így kellett volna és nem most, majd "amikor ez sem jött be", azt sürgették, legyen nagyobb mérséklés, most pedig azt közölték, úgy rossz az egész, ahogy van - mondta a fideszes politikus
.
Németh Szilárd emlékeztetett egyúttal arra, hogy a Fónagy János államtitkár vezette kormányzati bizottságnak még az első félévében ki kell dolgoznia a víz-, a csatorna- és a szemétszállítási díjak csökkentésére vonatkozó javaslatát. Megjegyezte, szeretné, ha ez kiegészülne a kéményseprési díjakkal. Közölte azt is: az egyszerűbb, átláthatóbb számlákról szóló kormányrendelet várhatóan még pénteken megszületik.

Arra a felvetésre, hogy vannak olyan szolgáltatók, amelyek decemberben emelték az alapdíjat, a politikus azt felelte: ha az alapdíjemelés nem felel meg a jogszabályban foglaltaknak, akkor az semmisnek minősül.