Falhoz szegezte a pick-up a mesefilmek szerzőjét. 

Gyermektörténeteket írt, utolsó sztorija mégis horror lett: Martha Atwater Emmy-díjas forgatókönyvíró maga értesítette családját végzetes balesetéről.

Hazafelé menet beugrott kedvenc pékségébe öt sütiért, ezt lett a végzete: amikor a 48 éves Martha Atwater kilépett a bolt ajtaján, már csikorgó gumikkal közeledett felé a halál. A fekete színű Honda Ridgeline pick-up szellemautóként, irányítatatlanul csapódott neki az asszonynak, és a kávézó falának szegezte.

Az áldozat lábát maga alá gyűrte az egyik kerék, a karosszéria pedig (a Ridgeline a piac egyetlen önhordó karosszériás platós teherautója) teljesen rápréselte őt a falra. "Nem vérzett, csak ült ott. Borzalmas volt. Nem tehettünk semmit." - számolt be az esetről egy szemtanú, aki azt is elmondta, hogy valaki előkotorta Mrs. Atwater telefonját, és tárcsázta a vészhelyzet esetére betáplált telefonszámot.



A vonal túloldalán a férj vette fel a telefont, akit így saját felesége értesített közelgő haláláról, bár a szemtanúk szerint már nem tudott beszélni, csak nyöszörgött. A férj még időben kiért a helyszínre, hogy elbúcsúzzon a feleségétől, aki a kórházba szállítást követően meghalt.

Az ámokfutó autót egy 53 éves férfi vezette. Mivel regisztrált cukorbeteg, vélhetően inzulinsokkot kapott, és elveszítette az eszméletét. A rendőrség kizárta a szabályszegést.

Martha Atwater 2009-ben Emmy-díjat kapott a PBS gyermekcsatorna számára írt WordWorld című sorozatáért. Személyes blogjába utoljára halálának előestéjén írt bejegyzést - az apokalipszisról...