A korszakváltás és a jó kormányzás jogi-politikai garanciáiról, illetve szakpolitikai kérdésekről kezdődött egyeztetés szerdán az Együtt 2014 választói mozgalom és Párbeszéd Magyarországért (PM) között - tudatta Jávor Benedek, az LMP szétválásával létrejött tömörülés társelnöke szerdán

MTI - A PM társelnöke közölte: a két szervezet elkötelezett abban, hogy 2014-ben nemcsak az Orbán-kormány leváltására van szükség, hanem egy olyan korszakváltásra, amely a 2010 előtti időszak hibáiból is tanulva képes kezelni a Magyarországon kialakult alkotmányos, gazdasági és szociális válságot. Ez pedig csak akkor sikerülhet, ha a korszakváltásban érdekelt szereplők világos programmal állnak a választók elé.

Jávor Benedek hétfőn - azután, hogy Mesterházy Attila MSZP-elnök meghívta pártja képviselőit a január óta folyó ellenzéki egyeztetésekre - az MTI-nek úgy nyilatkozott: elsőként azokkal kezdenék el az együttműködést, akikhez a legközelebb állnak elképzeléseik, így az Együtt 2014-gyel, amelynek két résztvevőjével, a Milla Egyesülettel és a Magyar Szolidaritás Mozgalommal korábban is erre készültek.

Szigetvári Viktor, a Haza és Haladás Egyesület alelnöke múlt héten újságíróknak elmondta: az Együtt 2014 még március 15. előtt beadja pártalapítási kérelmét a bíróságra, de még ezt megelőzően egyeztetést kezdenek a Párbeszéd Magyarországért képviselőivel az együttműködésről.