Csekély mértékben gyengült a forint csütörtökön: délután fél négy után az eurót 291,50 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda délutáni 291,17 forint után.

MTI - Devizakereskedők szerint reggel kis forintgyengüléssel kezdődött a nap, a dollár erősödését maga után vonó Fed-jegyzőkönyv gyengítette áttételesen a forintot és a térségbeli devizákat. Délután a lengyelek kilátását pozitívra minősítette a Fitch, ami lejjebb tolta az euró/zloty árfolyamot, és ennek köszönhetően a forint is elkezdett erősödni, így nagyjából a reggeli szintre került.

Nap közben 293 forinton is volt az árfolyam. A Fed január végi ülésének jegyzőkönyve szerint a Nyíltpiaci Bizottság több tagja aggodalmát fejezte ki a mennyiségi monetáris eszközökkel végzett gazdaságösztönző program esetleges negatív következményei miatt, egyúttal felvetették a program idő előtti módosításának lehetőségét is.

A testület más tagjai ugyanakkor az idő előtti szűkítés veszélyeit hangsúlyozták a dokumentumban. A piacok számára mindenesetre egy szűkítő lépés a kockázatosabb, azaz a magasabb hozamot ígérő befektetésekhez felvehető "olcsó dollár" korszakának végét jelentené.

Az euró délután fél négy után 1,3205 dolláron állt a kora reggeli 1,3245 dollárral és a szerda délutáni 1,3370 dollárral szemben. A dollár jegyzése 220,80 forint volt fél négy után a szerda délutáni 217,74 forint után, a svájci franké pedig 237,20 forint 235,88 forint után. A japán jegyzése csütörtök délután 2,3680 forint volt a szerda délutáni 2,3242 forinttal szemben.