A spanyolországi Jerezben kedden kezdődő hivatalos teszt előtt a Marussia és a Caterham Forma-1-es istálló is bemutatta idei versenyautóját.

MTI - Az orosz-brit közös tulajdonú Marussia egyelőre csak Max Chiltont nevezte meg pilótái közül, a német Timo Glockkal nem sikerült megállapodnia, így kérdéses, ki lesz az istálló másik versenyzője. Sajtóértesülések szerint erre a legnagyobb esélye a brazil Luiz Raziának van.

John Booth csapatfőnök az MR02 kódjelzésű modell bemutatóján azt mondta, technikai szempontból nagyot léptek előre, de az csak később derül majd ki, hogy a fejlesztések a teljesítmény szempontjából mennyit érnek. A Renault-motorral hajtott Caterham CT03-as autót a két pilóta, a francia Charles Pic és az újonc holland Giedo van der Garde leplezte le, Cyril Abiteboul csapatfőnök pedig azt mondta, a versenygép a tavalyi modell továbbfejlesztett verziója.

"Elsődleges célunk most az, hogy a rendelkezésre álló forrásainkat és költségvetésünket jól kihasználva, olyan hamar kezdjünk el dolgozni a 2014-es autón, amilyen hamar csak lehet" - tette hozzá Abiteboul. A Forma-1-es csapatok közül egyedüliként a Williams nem mutatta még be idei modelljét, erre várhatóan február 19-én kerül majd sor. A szezon március 17-én, Melbourne-ben rajtol az Ausztrál Nagydíjjal.