Rémálommá vált egy egyszerű bevásárlásnak induló út egy francia autós számára, aki akaratán kívül kezdett eszeveszett száguldozásba: elromlott az autója.

MTI - Egy bevásárlóközpont felé tartott a 36 éves Franck Lecerf, amikor autója, egy mozgássérültek számára speciálisan átalakított kocsi váratlanul megbolondult és percek alatt 200 kilométer per órás sebességre gyorsult. A francia férfi később azt mondta, hogy épp lassítani készült, ám a fékezés helyett a kocsi úgy reagált, mintha gázt adott volna, először 100-ra nőtt a sebessége, majd minden egyes újabb fékezési kísérletre egyre gyorsabban és gyorsabban ment.

Nagy nehezen sikerült felhívnia a segélyvonalat, ahol azonnal kirendelték mellé a rendőri kíséretet és biztosították az útvonalat, három fizetőkapunál is megpróbálták akadályokkal lassítani a sebességét - eredménytelenül -, neki pedig jobb híján azt a tanácsot adták, hogy száguldjon addig, amíg ki nem fogy a tankjából az üzemanyag. Ez egészen pontosan már a határon túl, Belgiumban következett be, addigra Lecerf már 200 kilométerre volt az Amien-közeli otthonától.

Az eszeveszett száguldásnak - ami nem véletlenül idézi fel sokak emlékezetében Sandra Bullock izgalmakkal teli akciófilmjét, a Féktelenül című alkotást - elképesztő szerencse folytán egyetlen áldozata sem lett, az út során pedig nem történt baleset, mindössze a legvégén, amikor a benzint vesztett autó egy árokba csúszva fejezte be ámokfutását. A sofőr viszont az átélt megrázkódtatás hatására epilepsziás rohamot kapott. "Lepergett előttem az egész életem" - mondta utóbb.

Az is kiderült, hogy Lecerfnek nem ez volt az első alkalom, hogy problémája adódott az autójával, de akkor a szervizben azt mondták, minden rendben van. A férfi ügyvédje most azt tervezi, hogy bepereli az autógyártó céget emberi élet veszélyeztetéséért, a márka képviselője viszont egyelőre a vizsgálat eredményeire vár, mielőtt nyilatkozna - számolt be a Guardian című lap.