A nem csillapodó szél és havazás miatt pénteken kora délután számos út járhatatlan Zala megyében, egy településrész, a Vasboldogasszonyhoz tartozó Csöngetmajor megközelíthetetlen.

MTI - Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője közölte: a korábbi három település helyett kora délután egyedül Csöngetmajor településrész volt elérhetetlen.

A folyamatos hófúvás miatt Zalában lezárták a 75-ös főút Pölöske és a baki tető közötti szakaszát minden jármű elől. A Keszthely irányából érkező forgalmat a 7362 jelű útra, Bak irányából pedig a 74-es főútra terelik.

Járhatatlan a Baglad és Nemesnép közötti út, a kehidakustányi bekötőút, a Gelse és Zalaszentbalázs közötti útszakasz, de Pölöskefő Magyarszerdahely irányából megközelíthető. Nem használható a Kisgörbő és Zalaszentgrót, Söjtör és Tófej közötti út, valamint a 75111 jelű út Sármellék és a 75-ös főút közötti részen.

Nehezen járható Letenye-Tótszerdahely, Kerecseny-Orosztony, Lenti-Bajánsenye, Gősfa-Vasboldogasszony, Keszthely-Hévíz, Óhíd-Mihályfa és Óhíd-Szalapa, Zalaszentbalázs-Gelse, Zalaszentgrót-Tekenye, Lenti-Csesztreg-Ramocsa összekötő útja. Lakhegyen, a 73162 jelű úton Reziben, Vindornyalakon és Lendvajakabfán ugyancsak rendkívül nehéz a közlekedés.