Zala megyében a 86-os és a 76-os főút is járhatatlan kamionnal, az utakon több teherjármű is vesztegel, de megközelíthetetlen település nincs a megyében - közölte honlapján hétfő délelőtt a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

(MTI) - A 86-os főúton, Zalalövő térségében Rédics felé járhatatlan az út kamionok számára, ezen a szakaszon több teherjármű is vesztegel. A 76-os főút nagykapornaki szakaszán a Zalaegerszeg felé vezető részen két kamion is elakadt, itt Kisbucsa felől Zalaegerszeg irányába nem közlekedhetnek kamionok, a személygépkocsiknak azonban megközelíthető a zalai megyeszékhely.
Pakod és Pókaszepetk között egy kamion az útpadkára csúszott, a rendőrök egy forgalmi sávot lezártak. A 75-ös főút zalaapáti szakaszán korábban keresztbefordult egy teherjármű, ennek műszaki mentése befejeződött, így ismét teljes szélességében járható az út.
A hóban rekedt járművek mentését a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság együttesen végzi.
A rendőrség közölte azt is: Zala megyében nincs hó elől elzárt település vagy járhatatlan út, de arra figyelmeztetnek, hogy csak sürgős esetben, kellő felkészültséggel és türelemmel induljanak útra.