A 2013-as év indításához új feltételeket teremtett az elfogadott adótörvény, amely a cégek bérkompenzációs rendszerét és a béren kívüli juttatásait érinti. 

A 2013-as évben rengeteg kiskapu bezárult, és szinte csak az egészség megőrzésére, és a nyugdíj megtakarításra fordított összegek maradtak adómentesek.



A nyugdíj és az egészség összefüggéseit nyilván a törvényalkotók is átlátták:
  • Aki jobb egészségben éli meg a nyugdíjba vonulást, az valószínűleg tovább is élvezheti, ergo több megtakarítást kell eszközölnie.
  • Aki hosszú és aktív nyugdíjas éveket tervez, annak jobban kell ügyelnie az egészségére.
Nyugdíj biztosítva – adóelkerülés útja lezárva:

A legszembetűnőbb változás, a céges unit-linked biztosítások azon előnyeit érintik, amelyek lehetővé tették, hogy a cégek az adójuk egy részét, maguk előtt görgetve, eltolják, így 2013- tól az eseti díjbefizetések adókötelessé váltak.

Ugyanakkor a cégek által a munkavállalóra fizetett whole life szerződések rendszeres díjai továbbra is az adó alapját csökkentik, így idén is érdemes a cégtulajdonos-ügyvezetőknek saját magukra, valamint a kulcs embereikre ilyen módon szerződést kötni, mert ezzel továbbra is adómentesen, sőt költségként elszámolva olajozhatják kollégáik cégük iránti lojalitását. A törvényalkotó rendelkezett a rendszeres díj emelésének évi maximális mértékéről is, amelyet korrekt módon elég magasan határozott meg.

Változás viszont, hogy az egyéni vállalkozók és az őstermelők a saját magukra kötött unit-linked szerződéseiket a továbbiakban már nem számolhatják el költségként.

Ha részletekbe menő kérdései vannak ezzel kapcsolatban, kérem, hogy nézze meg az 1.számú mellékletet, vagy keressen bennünket bizalommal.

Egészség biztosítva:

Ha van olyan terület, amiben a lakosság bizalma megingott az utóbbi évtizedben, akkor ez a magyar egészségügyi ellátás. Tény, hogy az államnak nincs elég pénze az egészségügyre.

Magyarország lakossága folyamatosan elöregszik. A következő két évtizedben az időskorú lakosság aránya megduplázódik. Ez a teher egyre inkább megoldhatatlan feladat elé állítja az állami egészségügyet. A rendelkezésre álló szűkös forrásokból az egyre több feladatot ellátni szinte lehetetlen. Ezért aztán az elmúlt években a lakosság elkezdte keresni azokat a magánegészségügyi ellátási formákat, amelyek megoldhatják a problémákat.

Mindehhez az állam úgy nyújt segítséget, hogy a 2012. évtől támogatja azokat a cégeket, melyek magán-egészségügyi ellátást végeznek, olyan formában, hogy az ezeket a szolgáltatásokat igénybevevő vállalkozások az erre fordított összeget a könyvelésükben elköltségelhetik!

Emellett 2013-tól további lehetőségként jelenik meg, hogy mindezen szerződéseket az egészségpénztárunkból is finanszírozhatjuk!

A legjobb, legmodernebb egészségbiztosítási konstrukciók nem pénzt adnak, hanem tényleg magas színvonalú egészségügyi ellátást. Pontos, időpontra egyeztetett, minden sorban állás nélküli vizsgálatokat korszerű magánklinikákon, válogatott orvosokkal. Műtétekre, soron kívül, az ország legjobb helyein kerül sor. Életkortól és szolgáltatási csomagtól függően ezeknek az ára megfizethető, évi 60-400 ezer forint között van, családoknak és csoportoknak komoly kedvezményekkel.

Ha ezekről a szolgáltatásokról konkrétabb tájékoztatás érdekli, kérem, a 2. számú és 3. számú mellékletre kattintva tájékozódhat.

Prémium szolgáltatás:

A fentiekben leírt egészségbiztosítási szolgáltatások mellett megjelent egy prémium egészségbiztosítás is, amely komolyabb betegségek esetben, nyújt segítséget.

A daganatos megbetegedések, szívműtétek, idegrendszeri és agyi operációk, szervátültetések költsége horribilis összegekbe, akár tízmilliókba is kerülhetnek. Ezeknek a betegségeknek a gyógykezelését biztosítja a prémium egészségbiztosítás.

Jelenleg a biztosítási piacon egyetlen olyan termék van, ami pont ezekre a problémákra nyújt megoldást. Ez nem kiváltja, hanem kiegészíti az eddig elérhető egészségbiztosításokat. A biztosítás mögött egy olyan szakmai szervezet áll, amely a világ legjobb orvosait tömöríti.

A konstrukció két szolgáltatást nyújt:
  • Második orvosi szakvélemény – a világ legjobb specialistáitól! Ha valamilyen súlyos betegséget diagnosztizálnak a biztosítottnál, kérheti, hogy a leletek alapján az adott szakterület a világ legjobb orvosai nézzék át ezeket, és ellenőrizzék, hogy tényleg jó diagnózist állítottak fel a hazai orvosok, és valóban a legjobb kezelést javasolták-e?
  • FindBestCare szolgáltatás, vagyis a külföldi gyógykezelés finanszírozása. Hozzáférést ad a világ legjobb orvosaihoz és a külföldi gyógykezeléshez a legnevesebb kórházakban, 1.000.000 euro/év térítési összeghatárig.
A fenti két szolgáltatás igénybevétele már nevezhető prémiumszolgáltatásnak, ehhez képest a biztosításnak nincs megfizethetetlen ára, 250-1200 euróig terjed az éves díja. Természetesen ez is elszámolható céges költségként, és ez is adható cafeteria részeként a dolgozóknak. Csoportoknak, családoknak extra kedvezményeket biztosít.

Most nagyon jó időben vagyunk, mindenki átgondolhatja, hogy akar-e magának, családtagjainak, kollégáinak egészséget biztosítani az elkövetkező években. Gondolja például végig, hogy vállalkozása kulcsdolgozóinak betegsége mekkora veszteség lehet, a sajátjáról nem is beszélve!?

A termék tájékoztatóját a 4. számú melléklet tartalmazza!

1.számú melléklet>>> 
2.számú melléklet>>>
3.számú melléklet>>> 
4.számú melléklet>>>


További információ kérhető személyesen:

Róka György Árpád ügyvezető, vezető pénzügyi tanácsadó 
tel: 06-20-939-3946
E-mail: info.foxolution95[kukac]gmail.com 8000 Székesfehérvár Havranek u. 12 fsz.1