Hamarosan 2013-ban az Art13 London-nal bővül a tavaszi vásárok palettája.

Tavasszal rendezik meg az első Art13 London-t az Olympia Grand Hall-ban, melyen több magyar galéria köztük Faur Zsófi Galéria, Kálmán Makláry Fine Arts és Molnár Ani Galéria képviselik a hazai kortárs művészetet.

A 2013. március. 1-3 között nyitvatartó vásár több mint 100 galériát vonultat fel, több mint 30 országból, lehetőséget biztosítva a műgyűjtőknek, hogy felfedezhessék a nemzetközi modern és kortárs művészetet Európa, Amerika, Afrika, és Közép-Kelet és Ázsia  szemüvegén keresztül egészen. A Rendezők ígérete szerint, friss nemzetközi hozzáállásukkal és szakértelmükkel kívánják átformálni a műgyűjtésről eddig alkotott képünket.

A vásár igazgatónője Stephanie Dieckvoss, korábban a Frieze Art Fair menedzsere volt 2003-ban, illetve szerepe volt a Hong Kong International Art Fair 2007-es indulásában is.

Karrierje során számos nagynevű galériával dolgozott együtt, úgymint a Cheim and Read, vagy a Gagosian Gallery, majd 2010-ben a Serpentine Gallery kurátoraként közreműködött Anish Kapoor kiállítás rendezésében.

A vásár nemzetközi galériákat beválogató bizottságában helyet foglal Dr. Charles Saumarez Smith, aki a Londoni Királyi Művészeti Akadémia vezérigazgatója.

A vásár szervezői nagy figyelmet fordítanak a művészet néhány feljövőben lévő speciális területére, úgymint fotográfia, nyomatok és limitált példányszámú művek, továbbá olyan 6 évnél fiatalabb galériákra, akik idén először vesznek részt londoni művészeti vásáron.

A 17 fiatal galériát a London First-be, Lisa Le Feuvre a kategória kurátora, akadémikus válogatta be:

A vásár honlapja:
http://artfairslondon.com/