A Bundesliga magyar érdekeltségű mérkőzésén a Mainz 3:0-ra nyert a Fürth ellen, főként Szalai Ádámnak köszönhetően. 

A csatár két góljával ismét visszakapaszkodott a góllövő lista élmezőnyébe, de sajnos kapott egy sárga lapot is, így ki kell hagynia jövő héten a Bayern München elleni csatát.

Stieber Zoltán csapata, a Fürth egyre reménytelenebbül árválkodik az utolsó helyen. Reménykedtek, hogy az ellen a Mainz ellen szereznek ismét három pontot, akit egyedül sikerült legyőzniük az ősszel. Csalódniuk kellett, Szalai Ádám elintézte, hogy a vendégek három ponttal térjenek haza.

A gól nélküli első félidő után Szalai kezdte meg a gólgyártást az 53. percben. Nem sokkal később Malli duplázta meg a vendég-előnyt, ezzel el is dőlt a mérkőzés. A 83. percben újra Szalai jelentkezett, nagyon okos lövéssel növelte 11-re az ebben az idényben szerzett góljai számát, ezzel a negyedik helyen áll a német bajnokság góllövőlistáján, és csak két gólra van a jelenlegi első helyezettől.

Sajnos a válogatott csatár összeszedett egy elkerülhető sárga lapot is, mely már az ötödik volt, így nem játszhat a Bayern München ellen. Kár, mert arra a meccsre egész Németország odafigyel. De ezen nem érdemes búslakodni, mert ha Szalai ilyen ütemben folytatja a gólgyártást, a nyáron biztos nem lesz híján kérőknek.

Az egyéni sikerein túl nekünk az lenne a legfontosabb, hogy márciusig legalább tartson ki a bombaforma. Ha a románok és a törökök ellen is eredményes lenne, végképp belopná magát minden magyar szurkoló szívébe.

Greuther Fürth-FSV Mainz 0-3 (0-0)
Gól: Szalai (53., 84.), Malli (65.)