A Fidesz frakcióvezetője megerősítette, hogy a más szolgáltatások, így például a vízdíj, vagy szemétszállítási díj esetében is vizsgálják, hogyan lehet mérsékelni a családok terheit. 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, Fónagy János a Duna Közbeszéd című műsorában beszélt először arról, hogy a kormány nem csak a három energiahordozó - az áram, a gáz, és a távhő - esetében tekintik át a a rezsicsökkentés lehetőségeit.

Rogán Antal a Fidesz frakcióvezetője Az Estében megerősítette, hogy a kormány alapvetően elkötelezett a rezsicsökkentés mellett. Az energiahordozók mellett a csatornadíjak, a vízdíjak és a szemétszállítási díjak esetében is vizsgálják - visszamenőlegesen is - az árak alakulását, és az első tapasztalatok azt mutatják, hogy 2002 és 2010 között ezeken a területeken ugyanolyan "energikus növekedés" következett be, mint a villamosenergiánál vagy a gáz áránál. Sok helyen több mint két és félszeresére emelkedtek a tarifák, ezért itt is van helye annak, hogy az árakat felülvizsgálják, de végleges döntés csak tavaszra várható - tette hozzá a frakcióvezető.

A politkus elmondta azt is, hogy a Fidesz azt szerezné, ha a korábban elhatározott tíz százalékos rezsicsökkentés minden háztartáshoz eljutna, ezért arra kérte Németh Szilárdot, a frakció ezzel megbízott munkacsoportjának vezetőjét, hogy legkésőbb március végéig járjanak minden fogyasztói panasz végére.

Rogán Antalt Az estében faggatták a tranzakciós illeték ügyfelekre való áthárításáról is, amellyel kapcsolatban a politikus kijelentette: a kezükben lévő összes eszközzel határozottan fel fognak lépni ez ellen.