Csaknem 4,8 milliót költött az új egri felsővárosi rendőrőrs kialakítására a település önkormányzata - tájékoztatta a polgármesteri hivatal médiareferense pénteken az MTI-t.

(MTI) - Zentai László közölte: az önkormányzat a beruházást a rendőrséggel ápolt jó partneri kapcsolat jegyében végezte el, azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a Felsővárosban élő 20 ezer ember biztonságérzetének és életminőségének javításához.

Mint elmondta: a Garzonházként ismert épületegyüttes földszintjén kialakított körzeti megbízotti irodában 90 négyzetméteren végeztek felújítást. Ennek során a kicserélték a padlóburkolat egy részét, a gépészeti alapvezetékeket és az erősáramú elektromos hálózatot, új, korszerű lámpatestek készültek, és a rendőrségi iroda megközelítése mozgáskorlátozott számára is lehetővé vált - tette hozzá.

Az irodában a polgármesteri hivatal szakemberei építették ki az informatikai hálózatot, minden ott dolgozó rendőrnek egy-egy, a kor követelményeinek mindenben megfelelő számítógépet és LCD monitort biztosítottak, és korszerű riasztórendszert helyeztek üzembe - sorolta a fejlesztés elemeit a referens.