Országjárásra indul Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, hogy előadásokat tartson "a Jobbikot és személyét ért támadásokról, a Jobbik külpolitikájáról, külön összpontosítva a Jobbik erős és igaz Izrael-kritikájára".

MTI - A jobbikos képviselő egy tavaly novemberi parlamenti felszólalása során annak felmérését szorgalmazta, hogy hány olyan zsidó származású ember van az Országgyűlésben és a kormányban, aki nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

A pénteki közlemény szerint a felszólalás óta "a Jobbik soha nem látott bel- és külföldi támadásoknak lett kitéve. A bel- és külföldön egyaránt erőtejesen jelen lévő, hatalmas lobbi- és zsarolópotenciált megtestesítő cionizmus minden erejét nyíltan bevette, világméretű lejárató kampányt indított a Jobbik ellen, létrehozva itthon egy pillanat alatt a Fidesz-MSZP-LMP-DK politikai nagykoalíciót annak szinte a teljes médiát lefedő kommunikációs arzenálját is csatasorba állítva".

A párt álláspontja szerint a lejárató kampány elsődleges célja az volt, hogy "a Jobbikot meghátrálásra kényszerítse, és visszahívja Gyöngyösi Mártont képviselőségéből, valamint a külügyi bizottság alelnöki tisztségéből.

A Jobbik a nyomásnak természetesen nem engedett, hanem folytatja azon kampányát, amelynek révén a kettős állampolgársággal rendelkező országgyűlési képviselők és kormánytagok által potenciálisan okozott, nemzeti szuverenitásunkra is kihatással bíró kockázatokra hívja fel a figyelmet".