Jyoti Singh Pandey volt a neve, és büszke vagyok rá – mondta az Indiában csoportos erőszak áldozatául esett lány édesapja, aki most először állt újságírók elé és hozta nyilvánosságra az eset óta Indiában jelképpé vált leány nevét.

Mint már megírtuk, a 23 éves orvostanhallgató lány kísérőjével együtt gyanútlanul szállt be a buszba, ahol az öt férfi, majd a sofőr megtámadta.

A lányt a nemi erőszak és bántalmazás után kidobták a mozgó járműből.

Olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a nyolc szakember alkotta orvoscsoport minden erőfeszítése ellenére folyamatosan romlott az állapota és 13 nappal a brutális erőszak után a kórházban meghalt.

- Büszke vagyok rá – mondta Badri Singh Pandey. – A világnak meg kell ismernie a nevét, hogy bátorságot adjon mindazoknak a nőknek, akik hasonló erőszakos támadáson esnek át. Merítsenek erőt a lányom nevéből – tette hozzá  a megtört férfi.

A kegyetlen támadás egész Indiában tömegtüntetésekhez vezetett, melyeken a nők jogaiért és a nemi erőszak terjedése ellen állnak ki a résztvevők. A hat gyanúsítottra pedig halálbüntetést kérnek.

Az internetre feltöltött videón a lány apja, Jyoti, illetve az apa és rokonai láthatók.