Az MSZP szerint a kabinet a szerdai vásárosnaményi kihelyezett ülésén "kipipálta" a hátrányos helyzetű régiók, így Szabolcs-Szatmár-Bereg megye gondjait. 

Tukacs István, a térség MSZP-s országgyűlési képviselője csütörtöki, nyíregyházi sajtótájékoztatóján azt mondta, a minisztereknek feltett kormányfői kérdések és az arra adott válaszok annyira általánosak voltak, hogy szemmel láthatóan nem szolgálták a beregi térség és a megye érdekeit. Az ellenzéki párt politikusa úgy fogalmazott: olyan színjátéknak voltunk a tanúi, amelyben a miniszterelnök nem a lényegi kérdéseket tette fel, így a miniszterek és az államtitkárok nem a lényegre válaszoltak.

Tukacs István szerint Orbán Viktornak a többi között azt kellett volna firtatnia, hogy a multinacionális vállalatokkal kötött kormányzati stratégiai megállapodások tartalmazzák-e például azt a kitételt: a beruházások egy részét a hátrányos helyzetű régióknak kell elindítaniuk. A közfoglalkoztatás kapcsán pedig például azt kellett volna kérdeznie, hogy erre vonatkozóan miért nem írtak ki március végig pályázatokat, miért ítélték a munka nélkül lévőket arra, hogy három hónapig gyakorlatilag nélkülözzenek - tette hozzá az MSZP-s képviselő.

A szocialista politikus azt mondta, a helyes kérdés a fejlesztési miniszterhez például az lett volna: Kik voltak azok, akik az M3-as autópályát, az alsóbbrendű utak és a Tisza-híd felújítását elkezdték, és ezért eredményesen lobbiztak? Vajon előkészületben vannak-e Ukrajnával, Romániával és Oroszországgal azok a megállapodások, amelyek a határ menti térség előnyeit kihasználva a vállalkozások fellendítéséhez, újabbak betelepítéséhez adnak segítséget?

A képviselő szerint az agrárügyekben az almatermesztés általános témája helyett az őstermelőket sújtó terheket, illetve a dohánytermesztőknek nyújtandó támogatások körül kialakult helyzetet kellett volna megkérdezni és megvitatni, az önkormányzatok adósságrendezésének népszerűsítése helyett a polgármesterek jutalmazását lett volna szükséges megvizsgálni.

Az általánosságokon kívül tehát valóságos kérdéseket kellett volna feltenni, "ezért a színjátékért" azonban kár volt Budapestről ideutazni - összegzett Tukacs István.