Geszti Péter, mint minden szülő, a legjobbat szeretné lányainak. Tény, hogy a rap hazai apostola az átlagnál többet tud áldozni csemetéi nevelésére.

Nem sokáig váratott magára a felkérés, hogy az óvoda-iskola-gim­ná­zium kétnyelvű indulóját az ismert szövegíró-zenész készítse el. „Kedves Emberek! Ha még nem húzzátok az igát gőzerővel, és van pár percetek, itt egy kis dal, amit Sári lányom ovi-sulijának írtunk Etyi barátommal. Amikor megszületett a nóta és a srácok felénekelték, egy kicsit újra beleszerettem Budapestbe. Vagy a gyerekkorba?" – írta Geszti papa a magyar-francia kliphez, amelyben a nyitott buszból integető és éneklő kisgyerekek vidám városnézését megörökítő képsorok alatt az ő dala szól.

A gyerekek nagyon élvezték a forgatást és Geszti Péter könnyen tanulható szövegét, a fülbemászó indulót. Geszti Sári még csak azt látja, hogy az ő apukájáért, az új dalért rajonganak az iskola tanulói, de később majd biztosan nagyon büszke lesz arra, hogy egy nemzetközi iskola diákjai épp Geszti Péter szerzeményével mondanak köszönetet Budapestnek.

Az idén ötvenéves Budapesti Francia Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban, mint minden más nemzetközi iskolában, persze pénzbe kerül a nívós oktatás: évente 1 303 250 forintot kell fizetniük a szülőknek, azaz havonta körülbelül száztízezer forintot. Az iskolába a hiedelemmel ellentétben csaknem annyi magyar diák jár, mint francia.

Egyre gyakoribb jelenség, hogy a szülők mindent megtesznek már az óvoda kiválasztásában is azért, hogy csemetéjük a legjobb helyre kerüljön. Nem csak celebek gyerekei járnak ezekbe a fizetős intézményekbe. Geszti Péter szívesen beszélt a Borsnak a méregdrága oviról.

– Azért érdemes sokat dolgozni, hogy áldozhassunk gyermekeink oktatására, és hogy konvertálható tudással boldoguljanak egy gyorsuló és bizonytalan világban. A tudásnál ugyanis csak egy fontosabb dolgot adhatunk a kicsiknek, és az nem más, mint a szeretet. Azt pedig nem pénzben mérik.