Svájc legújabb turisztikai attrakcióját meglátva és kipróbálva a következők várhatók: remegő térdek, szapora pulzus és "Ó, micsoda kilátás" felkiáltás. Megnyitották ugyanis Európa legmagasabban fekvő függőhídját Svájcban.

Titlis Közép-Svájc legkedveltebb télisportvidéke az Urni-Alpokban. A századik évfordulóját ünneplik az Engelberg–Gerschnialp hegyi vasút indulásának, erre emlékezvén építtette meg a Titlis Rotair a 100 méter hosszú függőhidat.

A Titlis hegyen 3041 méter magasan húzódó híd alatt 500 méteres mélység tátong. A száz méter hosszú és egy méter széles hídon a korlátok mellett biztonsági kábel is van, amihez a kevésbé bátrak kiköthetik magukat. Az átkelést csak jó idő esetén engedélyezik, bár a magasság és az erős szél ellenére a híd a működtetők szerint alig mozog.

Európa legnagyobb ilyen jellegű építményének kivitelezése 1,24 millió euróba került. A hegyvidéki építésre specializálódott cég júliusban kezdte meg a munkálatokat. Az építkezéshez szükséges anyagok 90%-át felvonókkal, a nagyobb elemeket helikopterrel juttatták fel. A konstrukció kitalálásakor nem a szél jelentette a legnagyobb problémát, hanem a hatalmas mennyiségű hó és jég súlya, amit a szerkezetnek zordabb körülmények között ki kell bírnia.

A svájciak szerint az adrenalinfüggők paradicsoma lehet a legmagasabb fekvő európai függőhíd.