A korábban tavaly szeptemberre, majd idén márciusra datált indulás helyett most áprilisra teszik egyes hírek az új magyar légitársaság, a HWA indulását. A társaság képviselője szerint még ebben az évben elstartol. 

Egy német turisztikai portál, a BizTravel értesülései szerint a teljesen új magyar légitársaság, a tavaly szeptemberben alakult és november elején 11,77 millió forint alaptőkével Sóskúton, légi személyszállítás főtevékenységgel bejegyzett Magyar Légiutak a Világra Zrt. (Hungarian World Airways) áprilistól jó pár európai desztinációt akar megcélozni, míg a végcél, hogy 2014-re hosszú távú járatokon az Egyesült Államokba is el lehessen repülni Pestről. Korábban tavaly szeptemberi, majd idén márciusi startról szóltak a hírek.

A társaság tisztségviselői között Csiky László István, Veréczi László és a Civil Társulás az Új Magyar Légitársaságért ügyvivője, Lévai Péter József szerepel az Opten céginformációs nyilvántartó adatai szerint, részvényesként Csiky Lászlót jelölik meg.

Amit ebből most látni, az a légitársaság megszervezésére létrejött cég és egy készülő magyar, illetve egy működő angol weboldal. Az angol honlapról kiderül, hogy a vállalatot 2012 szeptemberében alapították és nyilvánvaló céljuk, hogy betöltsék a Malév által hagyott űrt. Egyelőre öt Airbus A-320-szal készülnek indulni, azonban oldalukon a flottájukba sorolták még az A-330, illetve az A-340 típusú repülőgépeket is. Hosszú távú tervei között pedig 4 kontinens 60 városa szerepel – írja az azutazo.hu. A portálnak Csiky László úgy nyilatkozott, hogy az áprilisi indulás talán korai, de idén mindenképpen elindul a légitársaság.

Európán belül két osztályt kíván indítani: a szokásos turista, illetve business osztályt, ahol előbbi osztály utasai 25, míg utóbbi utasai 30 kg csomagot vihetnek fel. A hosszú távú járatokon várhatóan lesz első osztály is.