Hozzávalók:
- 6 vagy 8 medvehagymalevél
- 8 dkg vaj
- ízlés szerint kevés frissen reszelt citromhéj
- 1 bagett kenyér
Elkészítés:
A leveleket alaposan mossuk meg és egészen finomra metéljük, ezt keverjük össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a lereszelt citrom héját is.
A masszából nedves kézzel formázhatunk golyókat, vagy egyszerűen a már felszeletelt kenyérre kenve tálaljuk.
Tanácsok:
Rendkívül ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, ideális előételnek, ha golyócskákat vagy rudacskákat készítesz belőle, de elsőrangú szendvincskrém is!
Ezt a szendvicskrémet úgy is elkészítettem, hogy chilli paprikát daraboltam bele, illetve egy másik alkalommal a masszába a három tojás sárgáját is belekevertem (így mondjuk sokkal laktatóbb és nehezebb a gyomornak).
Elkészítési idő: 25 perc
- 6 vagy 8 medvehagymalevél
- 8 dkg vaj
- ízlés szerint kevés frissen reszelt citromhéj
- 1 bagett kenyér
Elkészítés:
A leveleket alaposan mossuk meg és egészen finomra metéljük, ezt keverjük össze a puha vajjal, majd adjuk hozzá a lereszelt citrom héját is.
A masszából nedves kézzel formázhatunk golyókat, vagy egyszerűen a már felszeletelt kenyérre kenve tálaljuk.
Tanácsok:
Rendkívül ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető fogás, ideális előételnek, ha golyócskákat vagy rudacskákat készítesz belőle, de elsőrangú szendvincskrém is!
Ezt a szendvicskrémet úgy is elkészítettem, hogy chilli paprikát daraboltam bele, illetve egy másik alkalommal a masszába a három tojás sárgáját is belekevertem (így mondjuk sokkal laktatóbb és nehezebb a gyomornak).
Elkészítési idő: 25 perc
0 Megjegyzések