Budapest ‒ Áll a bál! Miután kiderült, hogy az RTL Klub újraindítja a Szombat esti láz című műsorát, és ezt megelőzően az RTL II-n ismétli a korábbi, nagy sikerrel futó adásokat, rengetegen várták, hogy újra láthassák Medveczky Ilona (72) emlékezetes produkcióját, amelyben szinte teljesen áttetsző, strasszokkal kirakott ruhában lépett színpadra.

Ám csalódniuk kellett, hiszen az akkori műsorban a díva különszámát – amelyet igazi szenzációként harangoztak be a csatornán – kivágták a szerkesztők. Bosszú állhat a háttérben, vagy csak igyekeztek egy újabb konfliktust elkerülni a készítők? Akármi is volt a döntés hátterében, a dívában feléledtek a rossz emlékek, és teljesen kiakadt. Négy évvel ezelőtt, ahogyan ő fogalmaz, „kitették" a műsorból, amit hosszas pereskedés követett.

– Sok rossz emlék kavarog bennem, azt pedig végképp nem értem, hogy a különleges produk­ciómat miért vágták ki a műsor ismétlésekor. A barátaim is értetlenül állnak a történtek előtt, engem kérdezgetnek, hogy mi történhetett – fakadt ki a művésznő, akit a mai napig kiráz a hideg, ha a műsorról beszél.


– Mindenre pontosan emlékszem, a fejetlenségre, és arra, hogy mennyire méltatlanul bántak velem a műsor készítői. A legjobban az fájt, amikor Ördög Nóra úgy konferálta fel a produkciómat, hogy utoljára lépek fel élő műsorban. Ezt ne ő és a műsor készítői döntsék már el, kérem szépen – tette hozzá Ilona, aki azt is elmondta, hogy egy héttel a műsor előtt tudta meg, egyéni produkcióval kell készülnie. Semmi koncepció nem volt.

– Persze amikor kifakadtam az újságíróknak, hogy mennyire elégedetlen vagyok a műsorral, és hogy igazából hozzám méltatlan a szerep, no, ez már nem tetszett az RTL-nek. Négyhavi gázsimat ki sem akarták fizetni, ezért ment a pereskedés, amit én, a kisnyugdíjas, megnyertem – mondta a művésznő, akit pár hónapja kártérített a csatorna egyhavi fizetésével. – Nem akarok senkit megbántani, de ennyi idősen táncolni egy műsorban egyedi dolog.

Az RTL Klub azzal magyarázta Medveczky produkciójának mellőzését, hogy a korábbi majd két és fél órás élő adást kellett lerövidíteni, mert egy rövidebb idősávba került a műsor.

– Elsősorban a versenyzőkre koncentráltunk, így az extra produkciók többségét is elhagytuk. Így fordulhatott elő, hogy Medveczky Ilona egyik produkciója az adáshossz miatt az ismétléskor nem került adásba – nyilatkozta a RTL Klub sajtósa.