Szakértők szerint január hetedikén több affér kezdődik, mint az év bármely más napján.

Egy brit randioldal szerint a mai nap a legveszélyesebb párkapcsolati szempontból, hiszen a vízkereszt utáni napon hajlamosak leginkább félrelépni az emberek. “Ez egyáltalán nem lep meg, hiszen ilyenkor osztják meg leggyakrabban az emberek velem aggodalmaikat, hogy párjuk megcsalja őket, illetve ilyentájt fordulnak hozzám a megcsaló felek, hogy mit csináljanak, folytassák a viszonyt, hagyják abba, mondják el párjuknak vagy hallgassanak mindörökké” - mondta Dr. Pam Spurr párkapcsolati szakértő.

Decemberben panaszkodnak az emberek legtöbbet a partnerükre, a karácsonyi partikon az emberek gyakran viselkednek tűrhetetlenül, és sokan nem törődnek eleget családjukkal az ünnepek alatt. Minden párnak vannak problémái, akár többször is az év folyamán, de az ünnepek körüli stressz a legrosszabbat hozza ki az emberekből, véli Spurr.

Emiatt az újév kezdetén könnyen válik a munkahelyi flörtből valami komolyabb, a párkapcsolatra nézve veszélyes dolog. Sokan ilyenkor keresnek beszélgetőtársakat, akiknek elpanaszolhatják az elmúlt év problémáit, és gyakran ez a beszélgetőpartner az ellenkező nemből kerül ki. Régen egy titkos találka leszervezése nem volt egyszerű feladata, ma már minden csak egy kattintásnyira van, és a jelentkezőkből sincs hiány.

Mindig csak egy kis évődéssel kezdődik valamelyik közösségi hálón vagy esetleg egy randioldalon. Az emberek többsége úgy véli, az ilyesmi jelentéktelen dolog. A következő lépés, a személyes találkozó sem tűnik nagyon veszélyesnek. Pedig ekkor már pengeélen táncolnak, ahonnan nagyon könnyű a mélybe hullani.

Érdekes módon a kutatások azt mutatják, a megcsalás után a párok 60 százaléka együtt marad, de sok kapcsolat sosem heveri ki az esetet, míg mások akár erősebben is kijöhetnek belőle.