Egy diák sörétes puskával megsebesített egy másikat a kaliforniai Taft középiskolájában csütörtökön.  A támadó, aki kétszer sütötte el a fegyverét (a második lövés célt tévesztett) elmondta, hogy nézeteltérése volt az áldozattal és rajta kívül mást nem kívánt bántani - közölte a helyi önkormányzat egyik képviselője.

(MTI) - Az elkövető reggel bement egy osztályterembe, ahol rálőtt az egyik iskolatársára. A többi tizenéves tanulót kimenekítették az épületből. Egy tanáron a sörét könnyebb fejsebet ejtett.

A támadót, akit a megsérült tanár és az iskola egy másik alkalmazottja rábeszélt a fegyvere átadására, a rendőrség letartóztatta. A fiúnál még vagy 20 lőszert találtak.

A sebesültet helikopterrel szállították a bakersfieldi kórházba. Állapota a seriffi hivatal tájékoztatása szerint "kritikus, de stabil".

A tettes és az áldozata is 16 éves. Egy harmadik diák menekülés közben zúzódásokat szenvedett, egy negyedik pedig arra panaszkodott, hogy a lövések miatt elvesztette a hallását. A középiskolának, amelyben az incidens történt, mintegy 900 diákja van.

Az incidens helyi idő szerint reggel, nem sokkal 9 óra után történt, a mintegy 10 ezres településen, Los Angelestől csaknem 200 kilométerre északnyugatra fekszik.

A tafti lövöldözés kevesebb mint egy hónappal az után történt, hogy a connecticuti Newtownban egy ámokfutó 27 embert megölt - közülük 26-ot egy iskolában, 20 áldozat kisiskolás volt -, és aztán magával is végzett. A mészárlás nyomán Barack Obama elnök bejelentette, hogy új intézkedéseket kíván foganatosítani a fegyveres erőszak visszaszorítására.

Az új szabályozásra vonatkozó előképzeléseket a Joe Biden alelnök vezette munkacsoport dolgozza ki, amely a héten az ügyben érintett összes érdekcsoporttal konzultál. Biden jövő kedden terjeszti be javaslatait az elnöknek.