Javultak a közlekedési feltételek a déli órákra Pest megyében, mivel a fő- és mellékutak burkolata többnyire már latyakos, ám a Pilisben néhol még kisebb fennakadásokra kell számítani - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfőn az MTI-vel.

(MTI) - Pécsi Norbert (Magyar Közút) elmondta, hogy Dabas, Monor és Cegléd környékén korábban ónos eső hullott, ami a 15-20 centiméternyi hóval együtt komoly gondokat és baleseteket is okozott az utakon. Jelenleg ebben a térségben eső esik. Itt, illetve Pest megye többi részén a fő- és mellékutak burkolata jelenleg latyakos, viszonylag jól járható, de nem árt az óvatosság.
A Solymárnál történt baleset környékét továbbra is jobb elkerülni (a 10-es főút e szakaszán egy fát szállító kamion borult félig árokba), mert a járműveket csak a főváros felé engedik, Pilisvörösvár felé áll a kocsisor - tette hozzá a Magyar Közút szóvivője.
A katasztrófavédelem egységeinek a régióban délig 10 helyen kellett árokba borult, illetve balesetet szenvedett járműveket menteniük - tájékoztatta Spitz Alexandra megyei szóvivő az MTI-t. Szentendrére és környékére háromszor is vonultak. A 11-es főúton, a Bükkös-pataknál például egy szlovák rendszámú, elakadt kamiont vontattak ki, nem sokkal odébb pedig egy forgalmi akadályt képező Volán-buszt és egy árokba csúszott személyautót húztak ki a hóból. Pomázon pedig egy 26 tonna tűzifát szállító, román rendszámú nyerges vontatót kellett kiszabadítaniuk, mert a járművezető eltévedt, majd elakadt a szűk Diófa utcában - tette hozzá a szóvivő. Ugyanezen a településen, a Margitliget utcában traktorral vontattak ki egy árokba csúszott autóbuszt, az utasokat mentesítő járat vitte tovább, személyi sérülés nem történt.
A megyei katasztrófavédelem egységeinek Bénye és Káva között, illetve Dabason és Ráckevén egy-egy árokba sodródott személyautó, illetve Csévharaszt és Monor között egy kisbusz miatt kellett beavatkozniuk, néhol átmeneti útzára is szükség volt - sorolta Spitz Alexandra.
Személyi sérülés egyik esetben sem történt - tette hozzá a szóvivő.