Mindössze hét év börtönre ítélte a Pécsi Törvényszék az emberöléssel vádolt K. Krisztinát, aki öngyilkosságnak álcázta férje halálát. Az asszonyt ötéves fia buktatta le, aki szobája ajtaján kilesve meglátta, amint mamája beledöfi a kést az apjába.

Tavaly május végén veszett össze a válófélben lévő házaspár. Dienes Zoltán hajnalban érkezett haza, s miután lefeküdt, az asszony átkutatta a pénztárcáját, így derült ki, hogy hétezer forintot elmulatott.

A feleség azért lett ideges, mert többmilliós lakáshitelüket nem tudják fizetni, és a fér­je mégis ennyi pénzt elkölt egy este. Zoltán állítólag rátámadt, ezért kapta fel a 33 cen­tis kést, amivel egyet szúrt, egyenesen a férfi szívébe. Amikor Zoltán összeesett, mentőt hívott, és az ügyeletes segítségével megpróbált rajta segíteni. A férfi a mentőhelikopter kiérkezése előtt elvérzett.

Krisztina azt állította, hogy a férfi saját magát szúrta le a kenyérvágó késsel.

– Én csak magamat akartam védeni, ezért fogtam a kést, amit kivett a kezemből és magába döfte – védekezett először az asszony. Néhány héttel később azonban kiderült, hogy hazudott. Közös fiuk, az ötéves Máté árulta el, amikor pszichológus jelenlétében kihallgatták.

A gyerek szobájából leskelődött a veszekedéskor, és látta, hogy anyja szúrta le az apját. Ekkor a nőt alávetették poligráfos vizsgálatnak is, így derült ki, hogy ő a tettes.

Zoltán családja szerint nem a férj, hanem a nő volt, aki sokat költekezett.

– Már a házasság előtt is rendsze­resen veszekedtek, Kriszta ugráltatta, a fiam főzött, mosott, takarított, és hordta az oviba Mátét. Minden vágyát ki akarta elégíteni, ezért vetette fel velem a hitelt is, hogy Kriszta elképzeléseinek megfelelő lakást vásároljon. Ezt most nekem kell kifizetnem – mondta a Borsnak Zoltán édesanyja, aki szerint fiát többször megtámadta már a felesége, volt, hogy egy vita miatt székkel ütötte le.

Az asszony elfogadta az ítéletet, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.