A kormány gazdaságpolitikai intézkedéseivel, bűncselekményekkel, valamint közlekedési balesetekkel foglalkozott a legtöbbet a média novemberben - derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) gyorsjelentéséből.


MTI - A jelentés szerint az M1 esti Híradójában a kormány több mint 5 százalékos szereplési lehetőséghez jutott a politikai hírek között a vizsgált hónapban, míg a Fidesz további 48,5, a KDNP 8, az MSZP mintegy 13, a Jobbik majdnem 11, az LMP mintegy 13, a Demokratikus Koalíció (DK) pedig 2 százalékos szereplési arányt ért el.

Az RTL Klub esti híradójában a kormányszereplés aránya novemberben mintegy 13 százalék volt, a Fideszé 48, a kereszténydemokratáké 5,5, az MSZP-é majdnem 11, a Jobbiké 8, az LMP-é mintegy 14, a DK-é pedig 1 százalék.

A TV2 Tények című műsorában a kormánynak a politikai hírek között 8 százaléknyi szereplési lehetőség jutott, a Fidesznek 45, a kereszténydemokratáknak 5, az MSZP-nek több mint 17, a Jobbiknak mintegy 6, az LMP-nek majdnem 17, a DK-nak több mint 2 százalék.

Orbán Viktor miniszterelnök-pártelnök 301 alkalommal szerepelt a hírekben novemberben, Semjén Zsolt, a KDNP elnöke negyvenkétszer, Mesterházy Attila szocialista pártelnök 57 alkalommal, míg Vona Gábor (Jobbik) húsz alkalommal, Jávor Benedek, az LMP akkori frakcióvezetője pedig ötvenkétszer.

A Fidesz politikusai közül a televíziózók és rádiózók Orbán Viktorról tájékozódhattak a leggyakrabban, őt követte Balog Zoltán és Matolcsy György miniszter, Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője és Szijjártó Péter államtitkár. A KDNP-ből a legtöbbet Semjén Zsolt szerepelt, őt követte Hoffmann Rózsa, Soltész Miklós és Rétvári Bence államtitkár, valamint Harrach Péter frakcióvezető.

Az MSZP sorrendje: Mesterházy Attila, Józsa István, Molnár Zsolt, Burány Sándor és Hiller István, míg a Jobbiké Gyöngyösi Márton, Novák Előd, Z. Kárpát Dániel, Vona Gábor és Volner János. Az LMP-ből a legtöbbször Schiffer András került be a hírekbe, valamint Jávor Benedek, Karácsony Gergely, Vágó Gábor és Mile Lajos, a DK-ból pedig Gyurcsány Ferenc, Molnár Csaba, Varju László, Szűcs Erika.