Az elmúlt 24 órában 18 személyt állítottak elő az intézkedő rendőrök, köztük 3 személyt bűncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt. Megyénk közútjain személyi sérüléssel járó közlekedési baleset nem történt. Garázda fiatalok 

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság csoportos garázdaság bűntett elkövetése miatt nyomozást indított egy kismarjai és egy berettyóújfalui fiatal nő ellen, akik 2013. január 4-én délelőtt a berettyóújfalui, Bercsényi utcában több társukkal együtt összeverekedtek. A rendőrök a 15 és 16 éves fiatalokat gyanúsítottként kihallgatták. Az ügyben további gyanúsítások várhatóak.

Szabadságukban korlátozva

A 42.sz. főúton Földesen belterületén vontak intézkedés alá a járőrök 2013. január 06-án késő este egy gépkocsiját vezető férfit. A moldáv férfi ellenőrzése során a rendőrök megállapították, hogy a Gyulai Városi Bíróság elfogatóparancsot bocsátott ki ellene. A körözött személyt előállították, majd bűnügyi őrizetbe vették a nyomozók.

Hajdúböszörmény, Újvárosi utcában 2013. január 06-án kora este egy 51 éves férfit fogtak el a járőrök, aki ellen a Hajdúböszörményi Városi Bíróság adott ki elfogatóparancsot. A rendőrök az elfogott személyt bűnügyi őrizetbe vették.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozói lopás vétség elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban vettek őrizetbe 2013. január 6-án egy 36 éves hajdúhadházi férfit.

Konyár külterületén falopáson értek tetten a járőrök 2013. január 6-án délután két férfit. Az elfogott 39 éves helyi férfit és 17 éves társát előállították a kapitányságra, ahol meghallgatásukat követően szabálysértési őrizetbe vették őket a nyomozók.

Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság