Komárom-Esztergom megyében minden út járható, de több helyen elakadt kamionok akadályozzák a forgalmat - mondta a megyei közútkezelő és a katasztrófavédelem hétfőn az MTI-vel.

(MTI) - Balabás Tihamér, a Magyar Közút megyei üzemeltetési osztályvezetője azt mondta, vasárnap éjjel 6-8 centiméteres hó esett, ezt a szél néhol 25-30 centiméter vastag rétegbe hordta össze az utakon.
Stolczenberger Klára, a katasztrófavédelem szóvivője arról tájékoztatott, hogy az M1-es autópálya Győr felé vezető oldalán, a 36 és 39-es kilométerek között több kamion elakadt az emelkedőn, illetve az autópálya felhajtóján, számukra a tűzoltók nyújtanak segítséget. Az esztergomi tanítóképző előtt két csuklós busz akadt el, az egyik keresztbe fordult az úttesten.
A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata közölte, Esztergom és Dorog térségében, a 81-es számú főúton és az M1-es autópálya kisbéri szakaszán a havas úton nehezen lehet közlekedni. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán a 35-ös kilométernél egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső forgalmi sávban, így itt csak a belső forgalmi sáv járható.