Jürgen Klinsmann, korábbi német válogatott labdarúgó szerint a Borussia Dortmund gólvágójának, Robert Lewandowskinak maga kell eldöntenie, marad-e jelenlegi együttesénél vagy új kihívások után néz.

MTI - Európa egyik legkelendőbb csatára, Lewandowski pazar formában játszik az idei szezonban is, hiszen 17 német Bundesliga-mérkőzésen 11 gólt és négy asszisztott jegyzett, de a Bajnokok Ligája hat csoportmérkőzésén is összesen négy találatig jutott. És még hol van az idény vége.

A 24 éves támadót a legnagyobb klubokkal boronálták már össze, a Manchester United, a Bayern München, a Juventus, az Inter, a Real Madrid és az Atletico Madrid érdeklődéséről is lehetett olvasni. Szerződése 2014 nyarán jár le a Borussiánál, és bár a zsinórban két bajnoki címet szerző együttes marasztalja, a lengyel labdarúgás büszkesége még nem hosszabbított jelenlegi kenyéradójával.

Jürgen Klinsmann, az Egyesült Államok szövetségi kapitánya szerint Lewandowskinak el kell döntenie magában, hogy mit szeretne, nem szabad a Dortmund szurkolóira és vezetőire hallgatnia.

„A legfontosabb dolog szerintem az, hogy maga döntsön a sorsáról. Ha ő jól érzi magát a Dortmundnál és élvezi a játékot, akkor maradjon és élvezze tovább” – magyarázta Klinsmann. „Ha éhes egy új kihívásra, akkor távoznia kell. Azt kell tennie, amit jónak lát. Ha úgy dönt, hogy eligazol Spanyolországba, Angliába vagy Olaszországba, akkor az az ő döntése.”

A német szakember szerint ha Lewandowski távozik, a Dortmund egyik legnagyobb csillagát veszítené el, és ha országot is vált a lengyel, akkor a Bundesliga is szegényebb lenne egy kiváló játékossal.

„Különleges játékos, akit öröm nézni” – folytatta Klinsmann. „Természetesen a Borussia szurkolói is szeretik, hiszen a németek általában imádják az ilyen típusú labdarúgókat.”

A címvédő ma este a Nürnberg ellen lép pályára, a fogadási tippek szorzóit figyelembe véve igen egyoldalú mérkőzésre van kilátás.