Az M5-ösön felborult egy sertéseket szállító kamion, az M6-oson pedig szalagkorlátnak ütközött egy másik, amely nyersolajat szállított. Akkora problémát okoztak, hogy mindkét autópályáról leterelik az autókat az érintett szakaszokon. 

Hétfőn kora reggel teljes az útzár az M6-os autópályán a Bóly felé vezető oldalon, ahol egy nyersolajat szállító tartálykocsi ütközött a szalagkorlátnak a 24-es kilométerkőnél. Ezt Spitz Alexandra, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte. A helyszínre érkezett egy átfejtő tartályautó, amelybe átszivattyúzzák a tartálykocsiban szállított nyersolajat. Ez mintegy másfél órát vesz még igénybe, addig várhatóan érvényben lesz az útzár - közölte a szóvivő reggel 7 óra előtt.

A baleset a Budapestről Százhalombatta felé vezető oldalon történt, a tartálykocsi mentéséhez az érdi tűzoltók vonultak ki. A balesetben senki nem sérült meg, és a szállított olaj sem ömlött ki az útra. Ugyanakkor a közlekedésben nagy fennakadást okozott a baleset, az Útinform tájékoztatása szerint a Dunaújváros felé haladókat a Százhalombatta észak csomópontban leterelik az autópályáról, de a csomóponti felhajtóágon már vissza is lehet térni a gyorsforgalmi útra. A Budapest felé vezető oldalon a belső sávot zárták le.

Reggel hatkor egy másik baleset is történt, árokba borult egy sertéseket szállító teherautó az M5-ön. Senki nem sérült meg, de néhány disznó elszabadult. A baleset a pálya Röszke felé vezető oldalán történt, a jobb útpályát lezárták, a forgalmat leterelik a Kecskemét északi csomópontban, a 73-as és 74-es km között - közölte az Útinform. Kevéssel hét óra előtt a közútkezelő tájékoztató szolgálata már azt közölte, hogy rendben megindult a forgalom az autópályán.