A Kalocsa Kulturális Központ és Könyvtár Falus Böbe kezdeményezésére gyűjtést kezdett Böjte atya gyerekei, azaz a Dévai Szent Ferenc Alapítvány javára. 

Kitűzött céljuk az, hogy az akció során 2300 bögre gyűljön össze, így minden gyermeknek juthat belőle, aki Böjte atya gondoskodása alatt éli mindennapjait.

A Kalocsai Városmarketing Kft. vezetése is úgy gondolta, hogy a nemes ügy mögé áll, és arra kérte, ösztönözte a kalocsai önkormányzat és annak égisze alá tartozó cégek és szervezetek munkatársait, hogy egy-egy bögrével járuljanak hozzá Böjte atya gyermekeinek „teázásához”. A cég irodáinak asztalán a múlt hét csütörtökén már dobozokban sorakoztak a bögrék, melyekhez jó néhány I love Kalocsás is csatlakozott a városmarketingesek szekrényéből. Százharminchét darab várta csomagolva, hogy útra indulhasson, a gyűjtésben az adócsoport bizonyult a hivatalon belül a legaktívabbnak.

Stadler Ferenc, a Kalocsai Városmarketing Kft. ügyvezetője a könyvtárban adta át Falusi Böbének a gyűjteményt.
– Egy jó ügy mellé nem csak azért jó odaállni, mert azzal segítünk a rászorulókon, hanem azért is, mert összefogásra sarkallja a közeget. A városházán is felbolydult egy kicsit minden osztály, összébb kovácsolta a jó ügy az embereket – mondta Stadler Ferenc.



Falusi Böbe, a gyűjtést kezdeményező immár nyugdíjas pedagógus akciója abszolút sikernek mondható.

– Azért tartottam fontosnak az ügy felkarolását, megvalósítását, mert figyelemmel kísérem Böjte Csaba áldozatos munkáját, szívesen olvasom az írásait és nagyra értékelem, amit tesz. Nem csak pedagógus, anyuka és nagymama is vagyok. Mint gyakorló nagymama látom, hogy egy-egy bögre a gyerekkézben gyorsan elcsempülhet, az pedig szomorúsággal tölti el a gyerekeket, arról nem beszélve, hogy a funkcióját sem tölti be többé az bögre. Innen indult a gyűjtés gondolta, és az unokák hoztak elsőként bögréket. Jó kis örömforrás lett, azt gondoltam, Kalocsán és a környéken össze lehet szedni 2300 darabot, hogy minden kisgyermek egyszerre ihassa a reggeli kakaóját – idézte fel az akció előzményeit Falusi Böbe.

Tőle azt is megtudtuk, hogy a Kalocsai Városmarketing kft. gyűjtésével együtt jelenleg 1740 bögre áll a lebonyolítást segítő könyvtár földszintjén. Vagyis, megmozgatta a várost a program. – Örülök, hogy tudtunk segíteni, mert jónak lenni tényleg jó – fűzte hozzá a gyűjtés kezdeményezője. Az adományokat február elsejéig várja a könyvtár.