A Jobbik unalmasnak tartja az egyre gyakoribbá váló "rettegő félórákat" - közölte a párt pénteken az MTI-vel annak kapcsán, hogy az antiszemitizmus ellen küzdő interparlamentáris koalíció (ICCA) delegációja Budapestre látogatott, és egyik vezetőjük kijelentette: azért érkeztek Magyarországra, mert az országban "vészhelyzet" van az antiszemita kijelentések durvaságát és gyakoriságát tekintve. 

Mirkóczki Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője, a párt szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Jobbik sajnálja, hogy nem akadt egy olyan magyarországi képviselő, aki az ICCA tagjainál rákérdezett volna, hogyan szabályozzák Izraelben a kettős állampolgárságú parlamenti képviselők jogállását nemzetbiztonsági szempontok alapján.

"A Jobbik lelkiismerete tiszta" - tette hozzá a szóvivő, megjegyezve, hogy "ha az MSZP és a Fidesz tizedannyi energiát fordítana az emberek valódi problémáira, a tömeges elszegényedés és a szociális válság kezelésére, vagy éppen az oligarchák és a korrupció elleni küzdelemre, mint a különféle nemzetközi szervezetek parancsainak teljesítésére, nem itt tartana az ország".

Fiamma Nirenstein olasz parlamenti képviselő, az ICCA-delegáció egyik vezetője a pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a magyarországi antiszemita kijelentések "durvasága és gyakorisága páratlannak mondható az európai országok között". Hangsúlyozta ugyanakkor: a kormány és az ellenzék képviselőivel folytatott tárgyalások után meggyőződtek arról, hogy mindkét oldal határozott erőfeszítéseket tesz a hasonló kijelentések visszaszorításáért.

Fiamma Nirenstein kijelentette: az a fajta antiszemitizmus, amelyet a Jobbik képvisel, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa problémája.