Indonéziában tizenegyen meghaltak és 18 ezren hajléktalanná váltak az ország történetének egyik legsúlyosabb árvízében, amelyben a főváros, Jakarta egy része is több napja víz alatt áll - vált ismertté pénteken hivatalos forrásból.

MTI - Sutopo Purwo Nugroho, a helyi katasztrófavédelem szóvivője hangsúlyozta, hogy a január 15. óta árvízben meghaltak közül öt embert áramütés ért. Több mint 18 ezer embert kellett kimenekíteni otthonából.

A felhőszakadások miatt keletkezett árvíz a főváros egy részén, így a kormányzati negyedben is teljesen megbénította az életet. Pénteken nagyon lassan elkezdett a helyzet normalizálódni, de a város központjában és a hivatali negyedben továbbra is gondok vannak.

Franciaország, Németország, és Nagy-Britannia jakartai nagykövetségét még mindig víz veszi körül, akárcsak számos luxusszállodát, valamint a pénzügyi negyed több felhőkarcolóját.

A térségben továbbra is a legmagasabb riadókészültség van érvényben, a hatóságok szükséghelyzetet rendeltek el.

Jakartában évente vannak áradások, de a mostani minden korábbi mértéket meghaladott. Az esős időszak általában novembertől áprilisig tart.