Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában

A balti államok feletti középponttal markáns ciklon örvénylik, amely a kontinens legnagyobb részének időjárását meghatározza. Emiatt általában erősen felhős vagy borult az ég, többfelé fordul elő csapadék: a Kelet-európai-síkságon havazik, másutt többnyire eső esik. Ezzel szemben a Pireneusi-, illetve a Skandináv-félszigeten anticiklon húzódik, ezért ezeken a tájakon több órát süt a nap, számottevő csapadékot nem jelentenek. A hőmérséklet csúcsértéke a kontinens északi és keleti részén fagypont alatt, Közép- és Nyugat-Európában 1, 7 fok között alakul. A mediterrán térség déli, délnyugati vidékén a kora délutáni órákra még többnyire 10, 17 fok közé melegszik fel a levegő.
A Kárpát-medence időjárását szombat estig a fenti ciklon hidegfrontja határozza meg, amely mögött szárazabb és egyre hidegebb levegő érkezik fölénk.

Várható időjárás az ország területén szombat estig:

Pénteken északnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, késő estére mindenütt megszűnik a csapadék. Éjszaka általában kevés lesz a felhő, csapadék nem várható. Szombaton napközben a Dunántúl nagy részén csak kevés, másutt viszont sok napsütésre számíthatunk, az Észak-Dunántúlon kisebb havazás, hózápor is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szél többfelé élénk, pénteken helyenként erős lesz.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5, -10 fok között alakul, de a szélcsendes, hófödte helyeken akár -14, -15 fok is lehet.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton +1, -4 fok között várható.