Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Az időjárási helyzet Európában
    -------------------------------
Skandináviától a Baltikumon át egészen a Földközi-tenger középső részéig hullámzó frontrendszer húzódik. A felsorolt területeken nagyrészt borult az ég, északon többfelé havazik, a középső és déli tájakon pedig eső a jellemző. Ugyanakkor a szárazföld délnyugati és délkeleti vidékein anticiklonális hatások érvényesülnek. Napos és erősen felhős, ködös területek egyaránt előfordulnak, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. A csúcshőmérséklet északon és keleten általában -4, +4 fok között változik. Ezzel szemben délen és nyugaton a kora délutáni órákra jellemzően 7, 15 fok közé melegszik fel a levegő, helyenként 16, 19 fokot is mérnek.
 
A Kárpát-medence időjárását szerdán a fent említett frontrendszer hidegfronti szakasza alakítja, majd csütörtökön melegfront érkezik.
 
Várható időjárás az ország területén szerda estig:
    --------------------------------------------------

Az esti, éjszakai órákban északnyugat felől szakadozik, északkelet és délnyugat kivételével csökken a felhőzet, főként az utóbbi tájakon fordul elő tartósabb köd. Csütörtök délelőtt nagyrészt fátyolfelhős, napos idő ígérkezik, majd a déli óráktól északnyugat felől növekszik, vastagszik a felhőzet. Késő délutántól, estétől egyre több helyen ered el az eső, északon és keleten havas esőre, havazásra is számítani lehet. Szerdán az északnyugati szél főként az ország középső sávjában egyre többfelé megélénkül, csütörtökön a nyugatira, délnyugatira forduló szelet északon kísérhetik erős széllökések.
 
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6 fok között alakul.
 
A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön -1, +6 fok között várható, északkeleten lesz hidegebb az idő.