Értelmetlen PR-fogásnak tartja a rezsicsökkentést az LMP, és a lakások felújítását részlegesen támogató zöld beruházási alapot javasol.

MTI - Scheiring Gábor és Ertsey Katalin, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői szerdai közleményükben "valódi megoldást" sürgettek a rezsiköltségek csökkentésére. Megfogalmazásuk szerint ideje lenne bezárni a "kormányzati látványpékséget", és érdemi kormányzásba kezdeni.
 
Az LMP értelmetlen PR-fogásnak nevezte a "rezsikommandót", megjegyezve, hogy a rezsi csökkentésének leghatékonyabb eszközére, az energiahatékonysági beruházásokra nemet mondott a kormányfő.
 
A párt álláspontja szerint az épületek energiahatékonyságának javításával jelentősen csökkenthetők a havi számlák és közel százezer új munkahelyet lehetne létrehozni. A képviselők egy zöld beruházási alap létrehozását javasolják, amely pályázati rendszerben, részlegesen támogatná a lakások felújítását.
 
Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője szerdán jelentette be, hogy a Fidesz-frakció munkacsoportot alakít a január 1-jétől hatályos tízszázalékos gáz-, villamosenergia- és távhőárcsökkentés ellenőrzésére és nyomon követésére.