Mivel rengeteg hölgyet érdekel az, hogy hogyan készíthet, hogyan süthet kenyeret házilag, úgy gondoltuk, hogy talán a legjobb válasz erre egy recept lehet, amely részletesen leírja annak elkészítési folyamatát.
Hozzávalók 4 főre
500 g sima liszt
1/2 cs szárított élesztő (vagy fél kocka friss)
2 dl langyos víz
2-3 ek olaj (lehet olíva is)
fél tk cukor
1 tk só
500 g sima liszt
1/2 cs szárított élesztő (vagy fél kocka friss)
2 dl langyos víz
2-3 ek olaj (lehet olíva is)
fél tk cukor
1 tk só
Elkészítés
1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. (Ha szárított élesztőt használunk, kicsit tovább.)
1. A lisztet tálba szitáljuk. A közepére mélyedést formázunk, beleöntünk kevés vizet, beleszórjuk / morzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy kis cukorral, majd 10-15 percet letakarva állni hagyjuk. (Ha szárított élesztőt használunk, kicsit tovább.)
2. A hozzávalókat összegyúrjuk, 10 percig dagasztjuk, hogy egy lágy, jól gyúrható tésztát kapjunk. (A vizet fokozatosan adagoljuk, attól függően, hogy a tészta mennyit vesz fel.)
3. Ha kész, tegyük kenyérsütő formába, kenjük meg vízzel a tetejét, és tegyük előre belangyosított sütőbe. Épp csak kézmeleg legyen a levegő és hagyjuk ott, amíg kétszeresére nem kel (kb. 60 perc).
4. Tekerjük fel a hőfokot 220 fokra, tegyünk mellé egy edényben vizet és kb fél óra alatt süssük aranybarnára
0 Megjegyzések