Zala megyében kisebb intenzitással, de éjszaka is havazott még, a megyében több baleset is történt, de reggelre már a főutak és az alsóbbrendű utak nagyrészt járhatóvá váltak.

(MTI) - A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság keddi tájékoztatása szerint éjszaka öt-hat centiméter friss hóréteg hullt, így a megye területén az átlagos hóvastagság 30 centiméter. A közutak állapota jelentősen javult, a főútvonalak és az alsóbbrendű utak is járhatók.
Keddre virradó éjjel több olyan jelzés is érkezett, amely a hivatásos tűzoltó egységek beavatkozását tette szükségessé, túlnyomó részt elakadt kamionok mentése, valamint fakidőlések miatt érkeztek segélyhívások.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint több baleset történt a megyében, közülük kettő járt személyi sérüléssel. Hétfő este az M7-es autópálya 197-es kilométerénél egy francia állampolgár kisteherautójával a szalagkorlátnak ütközött, és az árokban állt meg. Az ütközés során a férfi könnyebben megsérült. Kedd reggel pedig egy személygépkocsi és egy kisteherautó ütközött össze frontálisan a 74-es úton, a csatári elágazónál. Az ütközés következtében a személyautó 32 éves sofőrje súlyos sérüléseket szenvedett.