Javult a hóhelyzet szombat reggelre Vas megyében, megállt a havazás, mérséklődött a szél ereje, de 18 település még továbbra is megközelíthetetlen és 19 útszakasz járhatatlan a megyében.

MTI - A 86-os számú főúton egyelőre csak a rendvédelmi szervek, a mentők és a menetrend szerinti autóbuszok közlekedhetnek - közölte a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Balogh Nikoletta tájékoztatása szerint továbbra is mintegy 600 kamion várakozik a kijelölt helyeken a megye területén. A közútkezelő hajnalban ismét megkezdte gépeivel az utak tisztítását, a megyei védelmi bizottság operatív törzse pedig továbbra is irányítja, szervezi, összehangolja a védekezést.

A katasztrófavédelem megerősített szolgálattal látja el feladatát, a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltóság szabadnapos állományát is berendelték dolgozni - közölte a szóvivő.

Hozzátette, hogy a tűzoltók az éjszaka hat, a hóban elakadt járművet mentettek ki, hat bajba jutott embert pedig átmenetileg a kemenesmagasi általános iskola melegedőjében helyeztek el.

Balogh Nikoletta arról is szólt, hogy jelenleg egy Bobára tartó kenyérszállító jármű műszaki mentésén dolgoznak a celldömölki önkormányzati tűzoltók egységei.