Hatalmas robbanás rázta meg pénteken az észak-szíriai nagyváros, Aleppó kormányzati ellenőrzés alatt álló egyik negyedét, miután rakéta csapódott egy épületbe.

MTI - Egyelőre nem tudni, ki áll a támadás mögött. A szíriai televízió azt közölte, hogy a detonációt egy lázadók által kilőtt rakéta okozta. A sebesültek számáról, esetleges halálos áldozatokról még nincs információ. Az ellenzék szerint a kormányerők mértek légicsapást a városrészre.

"A felkelőknek még nincs ilyen kapacitásuk" - mondta el a brit hírügynökségnek Skype-on egy aleppói felkelő. Nem ez az első robbantás a héten a szíriai nagyvárosban: kedden az aleppói egyetemen 87-en, főleg diákok vesztették életüket egy kettős detonációban. Pénteken 12-en haltak meg Damaszkusz palesztin menekülttáborában, ahol a felkelők és a Bassár el-Aszad államfőhöz hű erők csaptak össze egymással.

Az ENSZ egyik menekültügyi illetékese szerint a harcokban több gyermek megsebesült. A világszervezet menekültügyi hatósága felszólította a feleket, hogy tartsák távol magukat a lakott területektől, beleértve a menekült-táborokat is.