Halálra gázoltak Los Angelesben egy lesifotóst, aki átszaladt az autópályán, hogy lefotózza Justin Bieber kanadai tinisztár gyorshajtás miatt megállított Ferrariját. 

Halálra gázolták a Justin Bieber autóját fotózó paparazzót. A 18 éves szupersztár nem volt a hófehér Ferrariban, amikor azt a rendőrség gyorshajtás miatt félreállította újév napján a Sepulveda sugárúton. Az autót az énekes egy barátja vezette, de a fotós ezt nem tud(hat)ta, és számos fényképet készített a rendőrök által feltartóztatott luxussportkocsiról és utasairól. A lesifotóst akkor gázolta el egy autó, amikor a négysávos úttesten át visszaszaladt saját gépkocsijához. Beszállították a közeli Ronald Reagan kórházba, ahol azonban belehalt sérüléseibe.


Az énekes részvétét fejezte ki az elhunyt családjának, de kihasználta az alkalmat arra, hogy újra szigorú törvényt követeljen az őt is gyakran háborgató lesifotósok ellen, "önmaguk védelmében is".

"Ez a tragédia is járuljon hozzá végre egy olyan törvény elfogadásához, amely védené a hírességeket, a rendőröket, az ártatlan járókelőket és magukat a fotósokat is" - adott hangot kívánságának Justin Bieber, miután együttérzéséről biztosította a balesetben elhunyt fotós családját.

A tinisztár kedvelt célpontja a Los Angeles-i lesifotósoknak, nemcsak hírneve, hanem hírhedten gyors és vakmerő vezetési stílusa miatt is. Tavaly májusban az énekes megütött egy parkolóban egy őt követő fotóst, de az ügynek nem lett következménye. Júliusban azért kapott bírálatokat Bieber, mert 160 km/órás sebességgel menekült az őt üldöző lesifotósok elől.

A hírességeket egyébként már védi egy helyi jogszabály a paparazzók zaklatásától, de a 2010-ben elfogadott rendeletnek nehéz érvényt szerezni. Novemberben például egy bíró megtagadta az alkalmazását egy olyan lesifotós ügyében, aki a sebességkorlátozást megszegve üldözte a rendőrség által épp megbírságolt Biebert.

Bieber egy korábbi vitája egy az autózását rögzítő fotóssal:



Volt, hogy Bieber hívta a rendőröket,mert üldözik a fotósok: