Ingyenes, játékos, fejlesztő foglalkozásokat kínáló gyermekközpont nyílik szombaton a Ferencvárosban. A Piréz Gyerekműhely, amelynek célja a hazai és migráns gyerekek integrációja, a 3-10 év közötti korosztálynak kínál különböző programokat hétköznaponként. 

A művészeti, zenei és gasztronómiai foglalkozásokon, a capoeira, brazil foci és utcai tánc órákon azok is érteni fogják egymást, akiknek egyetlen szavuk sem egyezik. A kezdeményezés célja a különböző kultúrájú gyerekek összehozása, nyitottá tétele és közösségben való gondolkodásuk elősegítése - írják az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.

Utalnak arra, hogy a pirézek a Tárki közvélemény-kutató cég által kitalált fiktív etnikum, amelynek tagjait a magyar megkérdezettek többsége kiutasítaná az országból: a piréz szó így az idegenellenesség szinonimája.

A Boráros tér szomszédságában, a Lechner Ödön fasor elején nyíló központ játékos foglalkozásaira 3-10 éves korú gyerekeket várnak függetlenül attól, hogy honnan jöttek és milyen nyelven beszélnek, az órákat ugyanis "gyereknyelven" tartják.

A program az Európai Integrációs Alap és a Belügyminisztérium támogatásával valósul meg.