Geszti Péter összes nevezett dalát beválogatták a legjobb harmincba, így három és fél szövege verseng majd a február 2-án induló Eurovíziós Dalfesztivál előválogató showjában. A dalszerző mindeközben egy nemzetközi vonatkozású slágeren dolgozik.

Geszti Péter tavaly három előadónak írt baráti felkérésre dalverseket az Eurovíziós Dalfesztiválra, ezeket közül pedig mind a hármat beválogatták az első showba.

"Pontosabban három és fél szövegem indul a versenyen, hiszen egy negyedik dal rapbetétjének megírására is felkértek" – mondja Geszti, aki Éliás Gyulának, Fehér Zolinak és Rácz Gergőnek írt teljes dalszövegeket és segített a továbbjutásban.

"Gyula barátommal egy megtörtént, elsöprő szerelem történetét írtuk meg egy dalban, míg Fehér Zolinál az volt a cél, hogy egy sikeres "első dal" lendíthesse meg a pályáját. Ez most sikerülni látszik. Rácz Gergővel nem most kezdtük a munkát, az új dal, a "Csak állj mellém!" a szolidaritásról, az odafigyelésről szól" – részletezte  dalszerző.

Bár erről részleteket még nem árulnak el, azt is tudni lehet, hogy egy nemzetközi vonatkozású slágeren munkálkodik, ami az ígéretek szerint nagy dobás lesz - írja magánvéleményét a hvg.hu.